Idétorka

posted in: Blandade händelser | 0

Jaha, hej igen. Ännu en dag har passerat och jag skall försöka skriva och berätta vad en gammal pensionär sysselsätter sig med hela dagarna. Jag nämnde i mitt tidigare inlägg att jag planerar att presentera ett inlägg varje dag.

Det här blir mitt tredje inlägg och jag har funnit att det kanske blir svårt att variera sig. Jag gör ju förbanne mig samma sak varenda dag. Går upp, äter frukost, sätter min på skotern och åker till mitt förråd och karvar på någon träbit. Åker sedan hem äter lite skräpmat medan jag försöker att få ihop en video om Mekka med Pekka och en daglig beskrivning av mitt liv till er som följer emigranten.

Jag kanske skulle ta och göra 365 kopior av min dagsbeskrivning så är det klart. Jag kan ju skriva att det nästan stämmer in varje dag med mindre variationer.

I dag till exempel så kom jag på mig vad det berodde på att jag kunde skriva bra och varierande berättelser från min tid i Karibien. Ja en orsak var ju att det hela tiden hände galenskaper där, vilket det ju inte så ofta gör här i det trygga Sverige.

Men vid lite djupare studier av mina olika inlägg från förr så kunde jag se ett samband. Nämligen att ju mer beröm jag fick för mina berättelser, ju mer vin kunde jag påminna mig att jag hade jag kolkat i mig när jag skrev de mest underhållande bloggposterna. Ta som exempel Cordillera Central

Det gick säker ett par tre flaskor vin till det inlägget. Därför mina vänner så beslutade jag mig för att göra ett litet experiment i dag. När jag kollade mitt bankkonto så kunde jag konstatera att jag hade exakt så mycket pengar så att det precis räckte till en falukorv och en liter Rosévin.

Falukorven är tänkt att räcka tills jag får pension den 18 Augusti. Det går att variera falukorv i all oändlighet. Jag har förresten precis käkat stekt falukorv med vita bönor som ingår i mitt skafferi som reservföda.

Jag har även dragit i mig vinpavan vilket medför att jag inte kan sluta skriva av någon outgrundlig anledning. Jag har ju för faan inte ens kommit fram till vad jag egentligen skulle skriva om, nämligen vad jag gjort idag.

Där kommer vi emellertid till ett problem, det där med bilder som är så viktiga i en blogg. Det är klart, jag kan ju leta fram bildmaterial från förr men då är vi ju där igen. De bilderna går ju inte att koppla ihop med dagens händelse eftersom de hände förr i tiden. Jag har dessutom minst 50 tusen bilder att vaska i så det är en aning tidsödande.

Så vad gör jag, jo jag beskriver kort vad som hänt i dag och slänger in de fåtal bilder jag har sedan får ni nöja er med det till nästa inlägg ramlar in.

I morse fick jag nöja mig med kaffe och en wienerkorv som jag glömt att kasta in i kylskåpet igår. Någon gröt blev det inte i dag eftersom grytan var odiskad och vattnet slut i tanken. Det lilla som fanns gick till kaffet och Treon.

Exif_JPEG_420

Jag tog med mig 25 liters plastdunken på skotern för att fylla på vatten och drog till förrådet, ja ni hör, samma,, samma, samma, Man kan nästan tro att jag är visförfattare, Nu för tiden upprepas ju texterna till förbannelse i alla låtar. Socker och vatten, Socker och vatten, Socker och vatten, Socker och vatten, man kan bli stölli för mindre.

Teakdetaljer

I alla fall, jag slipade klart de teakstycken jag börjat slipa på innan slipbandet gick av så nu är de grovslipade, återstår att handslipa med finkornig slipduk. Jag hänge också upp en hylla i skrubben och sprutlackade sedan ett antal 6 mm blompinnar som jag senare skall visa resultatet av.

Svarta blommpinnar

Jaha, sedan åkte jag hem med den fyllda vattendunk på skotern. Satte koppel på den och släpade den nerför branten till båten, så nu har jag vatten till att diska grötgrytan imorgon.

Nu återstår att slagga in för att i morgon orka fylla ännu en dag med faanvetvad. Ha det bra. Natti natti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.