Pensionärens första rättighet.

posted in: Blandade händelser | 0

Hej alla glada människor. Jag har ju föresatt mig att sätta in ett blogginlägg varje dag, där jag berättar om vad jag sysslar med. I dag blir det ett kort inlägg. Jag har nämligen utnyttjat pensionärernas första rättighet Nämligen att inte göra ett förbannat dugg. Eller nästan i alla fall.

Min vana trogen käkar jag förstås min frukostgröt. Jag slapp att använda vatten till gröten för jag hade en skvätt mjölk kvar. Sedan åker jag till förrådet lite senare än vanligt. Får inte glömma att säga god morgon till min inneboende som oftast hänger i fönstret och spejar. Han betalar hyran genom att hålla någotsånär flugfritt.

Min hyresgäst

Ja sedan är det dags att börja förflyttningen av kroppen till Förrådet. När jag kliver ut så visar det sig att det är jämngrått och nästan lite regnvarning. På väderleken hade de lovat sol men det sket sig tydligen. Det går bra att tala om vad det skall bli för klimat om 40 år, men en tvådagars rapport är tydligen svårare. Så här såg det i alla fall ut från aktern.

Min utsikt från aktern en molnig Augustimorgon

Föröver ser det ut så här. Rena djungeln att tränga sig fram igenom upp till skotern upp skogsvägen.

Djungel i Gustavsvik

 

Jag har under sommaren lyckats trampa upp en liten stig. Det går brant uppåt och längst upp kan man skymta skotern.

Stigen upp till skogsvägen.

Ok, äntligen på väg. När jag är ca 200 meter i från mitt förråd så passerar jag Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Där var det pådrag med polisbilar och stora svarta bilar. Vår statsminister var nämligen där på studiebesök. Jag tänkte lägga in en bild på byggnaderna men det var förbjudet att fotografera så det blev inget.

Väl framme vid mitt förråd funderad jag på vad sjutton jag gjorde där. Jag kom inte på något bra skäl så jag åkte till Lidl och inhandlade en färdigrätt som jag micrade.

Efter att ha proppat i mig kyckling med små runda potäter i någon kladdig sås, så gjorde jag ett halvhjärtat försök och slipade några Teakpaneler i trumslipen som jag bytta slipduk på igår. När jag håller på med det så får jag en fördjävlig ryggvärk på grund av den taskiga arbetsställningen.

Bra, för då fick jag en ursäkt att avbryta arbetet för att åka till Coop och inhandla Treo. Nu hade jag inga mer ursäkter så jag fortsatt slipandet ytterligare någon timme och  det blev dags att åka hem.

På väg hem blev det strålande solsken så jag stannade efter vägen och njöt at omgivningarna. Ett gäng kossor blev mycket intresserade av min skoter så jag bad dem om ett leende och tog en bild.

Statsbondgårdens kossor

De har tillgång till mycket fin natur med utsikt över Varnumsviken ute vid Österviks bondgård i Kristinehamn.

Varnumsviken

Det var min lite lata dag. Nu skall jag starta generatorn och slå på TV:n och utnyttja min pensionärsrätt resten av dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.