Här finns inget gubbslem.

posted in: Det nya landet | 1

Gubbslem? Jag kommer till det lite senare. Först skall jag berätta om en mirakelmedicin som är receptfri och som finns att köpa i varje välsorterad livsmedelsbutik i Sverige och även här i Dominikanska Republiken. Den är lite besk att få i sig om man tar den som den är. Jag brukar blanda till en liten god morgon och kvällsdrink på följande vis.

Ungefär en tesked riven Ingefära blandat med en halv tesked flytande honung och en halv kopp cocosmjölk. Att intagas morgon och kväll.

Jag har i många år haft känningar av att hjärtat hoppar över ett eller 2 slag och sedan bankar till mycket kraftigare nästa slag. Det lär ska vara relativt ofarligt men mycket otrevligt när det ibland kommer i täta intervaller. Mitt blodtryck har sedan länge varit högt och när dessa extraslag inträffat så blir det så högt så att jag kan känna det rent fysiskt, bland annat i ögonen. Så jag antar att risken för stroke ökar med dessa dubbelslag.

När jag bodde i Sverige käkade jag mellan 4 och 6 Treo varje dag för att slippa smärtan i mitt vänstra knä och ankel. Även fast jag åt smärtstillande så hade jag ofta så ont i knät på nätterna så det gjorde det svårt att sova. Jag hade dessutom ofta huvudvärk som även den stillades lite med Treo.

Sedan jag började intaga denna drink två gånger dagligen  så har dessa problem upphört helt. Inte ett extraslag på flera veckor. Mitt blodtryck har minskat, jag har ingen huvudvärk längre och jag har helt kunnat sluta med smärtstillande tabletter. Dessutom så har min kondition har blivit mycket bättre.

Numera går jag fram och tillbaka från Stormarknaden ca 4 km från där jag bor, alltså ca. 8 km. På hemvägen bärandes på 3-4 kassar med mat och har inte det minsta knäproblem varken när jag går eller efteråt på natten.  Så börja käka Ingefära, det har inga biverkningar, bara braverkningar.

Gubbslem mod. 46 Klicka för större bild.
Gubbslem mod. 46
Klicka för större bild.

Gubbslem då? Jo det är ju beteckningen på en viss sort av alger som förekommer i sötvattenssjöar över hela världen. Här finns ju inga sötvattenssjöar av någon betydelse så något problem med gubbslem är relativt okänt.

I Sverige förekommer det ju ytterligare en variant av gubbslem och den beteckningen brukar tilldelas äldre män av framförallt yngre kvinnor om man av misstag skulle råka låta blicken hamna på fel ställe… ja ni förstår. Här i Dominikanska Republiken existerar icke heller denna form av gubbslem.

När jag häromdagen var på väg hem från stormarknaden så passerade jag en liten grupp av ungdomar i 18-20 årsålder, både tjejer och killar. Just när jag passerat utropar en av tjejerna högt och ljudligt så det ekar över hela gatan: ”mira que grande y bonito hommbre”. Det är för övrigt inte den enda händelse av det slaget. En kvinna kom en kväll fram till mig och förklarade att hon var så betagen i mitt ”blonda” hår så hon bad om tillstånd att få känna på det med handen. Det är skillnad på gubbslem här och där kan man fastslå.

Klicka för större bild
Klicka för större bild
Klivka för större bild
Klicka för större bild

Nu skall jag ta min dagliga fotsköljarpromenad på playan. Nästan en timmes promenad i vattenbrynet med saltvatten och sand sköljande mellan tårna är starkt vanebildande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.