En Dominikansk Skitsak.

posted in: Det nya landet | 0

Japp. Det fins saker här som man inte vill ha, passar man sig inte så får man dem i alla fall. Ofta så gömmer de sig förrädiskt i salladen i t.ex  kyckling. Så var det i alla fall för mig. Efter en vecka 5 kilo lättare och i total avsaknad av kraft var pärsen över.

Jo, jag talar om värsta sortens matförgiftning orsakad av Campylobacter som är en nära släkting till Salmonella. Alla som haft kontakt med dessa små bakteriejävlarna vet att det gå åt skithuspapper i kopiösa mängder och många kalsongtvättar blir det. Dessemellan är man så utmattad att man knappt orkar ta sig mellan toan och sängen.

Klicka för läskigare bild
Klicka för läskigare bild

Men nu är jag fit for fight igen. Jag har förresten skaffat mig min första tatuering. Den kallas hemangioma Dominicana, alla som åkt motoconcho har den. Den tar en tiondels sekund att anbringa, normalt på insidan av höger smalben. Verkyget som används för att få den på plats är en glödhet ljuddämpare på en motoconcho. Lite smärtsamt ett par dagar men förhoppningsvis blir det en fin liten oval när värsta inflammationen lagt sig efter några veckor. Tyvärr bör man inte bada i havet under den tiden läkningen pågår, men det skiter väl ni i Sverige i just nu i alla fall.

Det ar blivit lite dåligt med uppdateringar på sista tiden men jag skall försöka bättra mig på den punkten. Jag har inte berättat så mycket om hur jag bor. Så nu skall jag berätta hur jag bor för bor det gör jag. De första 10 dagarna hyrde jag provisoriskt ett rum för 10 US$ per natt. Ja i själva verket var det två rum men eftersom det ena rummet var helt tomt på möbler så var det inte till mycket nytta. Det andra rummet var möblerat med en säng och ett litet sängbord. Någon stol att sitta på fanns inte så jag fick låna en sån där sladdrig plaststol som man har till utemöbleringen. Man törs knappt inte fisa när man sitter på den för då brakar den väl ihop, ett så kallat dubbelbrak kan inträffa  alltså.

vardagsrum

 

kök

Bobs apartment 4

Los CocitosTv

 

Bobs apartment 3

 

Ok. Efter 10 dagar flyttade jag in i en lägenhet  i Los Cocitos som hyrs av en kompis till en kompis. Han bor där själv och jag förfogar tillsammans med honom över hela lägenheten som är välmöblerad och även är försedd med aircondition. Där finns gasspis med ugn så man kan laga sin egen mat och hålla sig så långt ifrån restaurangmaten som möjligt. Jag har stekt svenska köttbullar och pannbiff med lök som båda gjorde succé. Tyvärr så blir frukostäggen utan kaviar. Det fanns tidigare att köpa på Ikea men eftersom det inte fanns någon efterfrågan så har den tyvärr utgått så nu får jag nöja mig med salt.

Hyran då? Jo jag betalar 1000 kr/mån och det kan man ju leva med. Elen går på ca 200 kr/mån om man är försiktig med aircondition. En gång i veckan har vi en städerska som städar hela lägenheten för en femtilapp.

Klicka för större bild.
Klicka för större bild.

Julen har ju passerat nu och den var lugn. Jag var hembjuden på familjemiddag till en gammal kompis som jag för tjugofem år sedan tillverkade en krok åt i stället för den hand han blivit av med i en olyckshändelse. Där serverades en blandning av Dominikanska och Amerikanska maträtter. Slutligen en liten bild jag tog precis nu från där jag sitter och skriver.

Lägg märke till att alla bilder visas i större format om man klickar på dem med vänster musknapp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.