Dela till flera!

posted in: Det nya landet | 1

Ja det är mitt förslag. Jag tänker så så här. Om inte jag haft så mycket tidigare erfarenhet från det land jag nu befinner mig i så skulle jag suttit i Sverige i snöslasket och väntat på våren. Vid min ålder längtar man inte ut i skidspåret direkt. Jo jo, det finns enstaka personer, men de minskar snabbt med stigande ålder. Vad man vill ha är ljus och värme. Det är en Lisa för gamla kroppar kan jag påstå.

Det var längesedan jag mådde så bra som jag gör nu. Inte bara det, Det går faktiskt att leva billigare här än i Sverige också. Den 29 Nov. flyttar jag in i en trevlig lägenhet med tre rum och kök. Jag hyr ett litet sovrum där, men får använda kylskåp, spis, TV, dusch, toalett, tvättmaskin m.m. Lägenheten har även aire condition. Ägaren själv bor i det andra sovrummet så jag får alltså en ny kompis på köpet. En mycket trevlig amerikan som har gjort som jag, valt värmen och solen på äldre dar.

Bobs apartment 1

Bobs apartment 2

Bobs apartment 3

Bobs apartment 4

Hyran kan ju var ett problem eftersom man tyvärr inte erhåller något hyresbidrag, varför har jag väldigt svårt att förså. Men man vill väl gärna hålla oss gamla i fångenskap i Sverige. Varför skall vi tillåtas flytta till sol och värme för när alla ickepensionärer måste stanna i Sverige och slita ont. Nu är det emellertid på det viset att har man lite flyt och bra kontakter så går det att hitta billigt boende om man är själv. För familjer är det kanske värre. Jag betalar motsvarande 1000 kr i månaden för mitt boende och det kan man nog inte tycka är dyrt även utan hyresbidrag.

Varför skriver jag nu ”Dela till flera!” Jo för jag är helt övertygad om att jag inte är helt ensam om att drömma mig bort till den tillvaro jag just nu befinner mig i men som sagt, det är inte bara att dra iväg. Man måste ha bra information och även kontakt med någon som kan hjälpa till med praktisk erfarenhet.

Därför uppmanar jag alla mina vänner att dela min Blogg med era vänner. Ju fler som delar ju större chans är det att just någon av era vänner eller era vänners vänner eller era vänners vänners vänners….. vågar ta steget till ett skönt liv i solen och gemenskapen som råder här. Så BÖRJA DELA tycker jag. Jag finns här och hjälper gärna till så gott jag kan.

PS. Man behöver ju inte nödvändigtvis vara pensionär för att flytta hit. Det är massor av yngre människor som tar steget över Atlanten för att stanna. Många av dem jobbar på distans med datorns hjälp.

Slutligen: Solen gick ned även i kväll. Haregöttsågöttdegår!

  1. Staffan

    Hej du, som jag förstår så är livet härligt nu, här håller jag värmen med glögg och pepparkakor. Tog en tur förbi
    din fina sportbil idag, den var okej. Du ska leva och må bra, hoppas du trivs i den nya bostaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.