En vanlig dag.

posted in: Det nya landet | 1

Ja nu har jag börjat komma in i den nya dygnsrytmen och sover ganska bra på rätt tid. Det sägs att det brukar ta lika många dagar att vänja sig som tidsförskjutningen i timmar. Så det borde ta 5 dagar att vänja sig vid den nya dygnsrytmen och det verkar ju stämma ganska bra, åtminstone på mig.

Därför har jag ”En vanlig dag” som rubrik. Nu vet jag ju med ganska stor säkerhet att det som är en vanlig dag för er i gamla Svedala inte är det samma som en vanlig dag för mig här i Dominikanska Republiken. En storskillnad är ju t.ex. att när jag sitter här i eftermiddagssolen och skriver detta så så sitter många av er i mörkret och tittar på TV. Här tittar man mycket lite på TV. Man spelar kort, domino, lyssnar på musik och framför allt man umgås och talar med varandra.

Pastorn- Klicka för större bild.
Pastorn- Klicka för större bild.

I bland begraver man någon också, det hände precis här och nu. Själva ceremonin ägde precis rum bakom min rygg här i baren. Den avlidne var tydligen en känd profil här i Boca Chica och pastorn med flera prisade hans godhet. Det hela avslutades med att en av hans närmaste vänner hällde ut honom i karibiska havet precis där jag simmade för ett par timmar sedan.

Sjösättningen
Sjösättningen

Så där rök sanningen om att det var en vanlig dag. Faktiskt första gången jag varit med om en begravningsceremoni på en utomhusbar 10 meter från karibiska havet. Hans vän gick sakta ut från stranden ut i vattnet upp till midjan och spred hans aska från en vackert snidad trälåda medan mjuka toner smekte det karibiska rummet. Hänförande!

I alla fall. Begravningen är avslutad och allt har återgått till det normala.Musiken ljuder från baren medan skymmningen börjar sänka sig.

Min utsikt när jag skriver detta
Min utsikt när jag skriver detta

Klockan är nästan 18 och folk glider fortfarande omkring i havet alldeles utanför min skrivplats. Flyttar jag mig 5 meter så kan jag doppa fötterna i kristallklart 28 gradigt saltvatten. Som jag tidigare skrev så var jag själv i och badade. Jag har bestämt mig för att tillbringa minst en halvtimme varje dag i havet. Det är det mest muskelavslappande man kan få gratis. Vattnet är tillräckligt salt för att man skall flyta som en kork utan att man behöver röra på sig. man blir alltså i princip viktlös och kan slappna av fullständigt. Ha det så skönt det går  i snön.

  1. Ronny Larsson

    Det verkar ju helt OK. Har själv 3 veckor kvar innan jag sticker till Australien. Tyvärr går ju flygrutten över Turkiet och Iran. Inte det bästa I dessa tider med en uppretad Putin med fingret på avtryckaren. Vi får dock se postitivt på framtiden. Ingen idé att ”gräva ner sig”. Sverige har precis som du skrev enbart mörker och TV att bjuda på, plus 400.000:- invandrare till vilka hälften saknar boende. Tältläger slås upp. Var skall det sluta? Vi hörs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.