Hej alla glada och övriga. Nu är jag på gång igen. Hade helt tappat tråden för en lång tid. Ja så länge faktiskt så att jag tappat bort passordet för att kunna skriva på min blogg. Jag hade inte bara tappat bort det i skallen utan även i datorn eftersom hårddisken kraschade för en tid sedan och tog med sig all min samlade kunskap som fanns där. I och för sig ingen större skada, det mesta går att klara sig utan. Passordet fick jag god hjälp med att förnya, så här är jag.
Vad har detta med rubriken att göra? Jo ägg förstås, Som de flesta äggätare nog känner till så kan det vara svårt att skala ett kokt ägg Jag har alltid ätit stekta ägg till frukost tidigare, men nu tänkte jag testa med hårdkokta ägg i stället. Det gick sådär. Jag minns att när jag i mitt tidigare liv åt ett kokt ägg så hackade jag bort toppen på det och åt innanmätet med en sked och det funkar ju bra. Men nu vill jag skiva det och lägga det på mackan och då måste man ju skala faanskapet.
Ja det låter lite negativt men det är inte i närheten av vad negativt det verkligen är. Att skala ett kokt ägg som är färskare än en vecka är garanterat svårare än att landa på månen. Skalet har gett sig faan på att limma sig så hårt på innandömet så halva ägget följer med när man skalar. Efter att ha kvaddat ett par ägg så googlade jag på problemet och där hittade jag flera olika metoder som skulle fungera bra. Tro inte på det, jag har kokade 8 ägg och har testat alla knep. Nu är de kokta äggen slut och jag saknar fortfarande pålägg på min macka.
Det blir att återgå till stekta ägg. Det funkar bra om äggen får kallna innan man lägger dem på mackan. Har man för bråttom som jag hade och lägger på ett nystekt ägg så smälter smöret och rinner ner på de nytvättade byxorna.
Så denna morgon startar jag alltså med att fullständigt kassera 8 st ägg och söla ner mina brallor men smällt smör. Det kan nog dra ner humöret på de flesta, men jag som alltid är positiv tackar för en ny livserfarenhet och tar dagen som den kommer. Ha det gött alla vänner.
Lämna ett svar