Faán jag förstår inte.

posted in: Samhälle | 0

Nej, vem gör det? Världen är komplex och det finns massor som inte kan förstås fastän det borde vara enkelt.

Som ett exempel kan jag nämna att jag inte förstår varför jag inte förstår allting, min jävla hjärna är för liten och har förmodligen inte samma vindlingar som Einsteins hjärna hade och det går ju inte att ändra på tyvärr, eller kanske inte tyvärr?

Det kanske är  en fördel att få sitta här i båten i lugn och ro med ett glas vin och känna att man äger världen på sitt sätt.

Men Ok, om vi skall hoppa på de stora frågorna, de frågor som Einstein förmodligen hade löst om de bara hade funnits på hans tid. Jag har inte löst dem men jag har i alla fall funderat lite på vissa saker förutom sex. Det sägs ju att män tänker på sex 34 gånger per dygn.

I alla fall. I Sverige har vi, eller hade vi en bra flotta av Diesel och bensindrivna fordon, nu har vi ett mischmasch av fordon som är halvt eller helt drivna av elektricitet som vi lider brist på och politikernas planer är att snabbt fasa ut bensin, diesel, flygfotogen m.m. mot el. Att det inte finns tillräckligt avser man att snabbt fixa med hjälp av vindkraft.

Vart bygger man då vindkraftverk som inte tar död på alla insekter och fåglar i vår värld, vilket skulle vara det samma som att utplåna allt liv på sikt. Jo långt ute till havs där det blåser bra. Jaha säger någon, hur faan skall du få så mycket energi in till fastlandet. det blir jäävligt dyrt.

Ja, hur får oljeriggarna som finns långt ute på haven in all olja till fastlandet. Jo med tankfartyg i kolossalformat. Jaha dumarsel, du kan inte transportera elkraft med en oljetanker.

Ok Den kemiska beteckningen för t.ex. bensin är C5H12   eller Diesel  C 12 H 24 . C står för Kol och H för Väte.

Väte får man genom att fördela vatten (H2O) i dess 2 beståndsdelar, nämligen Syre och Väte. Det görs enkelt med elektrisk energi. Ute till havs vid vindmöllorna så finns det oändliga mängder med elektrisk energi i vinden samt vatten från havet.

Ok, då har vi halva byggstenen för att framställa bensin, diesel eller fotogen.
Då saknas bara Kol, Havet innehåller cirka 37 400 miljarder ton kol i form av koldioxid, så där har vi den andra hälften av vår beståndsdel för att för all framtid kunna fortsätta köra våra fordon utan batterier.

Det som är riktigt intressant är ju att när man förbränner detta konstgjorda bränslet så återgår det till H2O och CO2. Helt energi neutralt alltså.

Jaha, varför gör man inte detta i så fall? Nej det blir för dyrt att bygga systemen. Man anser att det är billigare att skrota ner hela det befintliga transportsystemet, utveckla helt nya oprövade system, bygga batterifabriker som skall producera miljarder med batterier från supergiftiga råvaror som inte ens finns i tillgänglig mängd i på jorden i stället för att investera i fabriker långt ute till havs som förser oss med bränsle så vi kan behålla hela vår väl inkörda transportflotta som den är och som fungera mycket bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.