En liten flytande groggveranda.

posted in: Båtar | 0

Har länge saknat en bra uteplats på båtdäck så nu har det blivit dags att bygga ett räcke runt akterhyttens tak av rostfria rör från värt kära gamla badhus som revs för ett antal år sedan. Räckena var ursprungligen monterade på sidorna på hopptornets plattformar och inköptes för en smörgåstårta av rivningsgubbarna. Det är rostfria syrafasta 30 mm rör med en godstjocklek av 2 mm.

Dyra krökar.

Eftersom jag var tvungen att bocka några krökar på dem och inte hade någon egen utrustning för detta så åkte jag till trakten rörpulare och fick det gjort. 3 st 90 graders krökar behövdes och det kostade tre gånger mer än vad jag gav för smörgåstårtan. Skulle tippa på att det var ca. tio minuters jobb så den rörgubben viste hur man tog betalt.

När själva rörkonstruktionen är klar och på plats, vilket ser ut att ta tid, jag Argonsvetsar alla skarvar och det låter sig inte göras i detta förbankade blåsväder eftersom Argongasen blåser åt pipan hela tiden och det uppstår stora hål på rören vid svetspunkten. Väldigt irriterande. I alla fall, som sagt, när den någon gång blir klar så skall den klädas in med Marinblå kapellväv så att man får ett bra vindskyddat litet miniatyr Shangri La på akterdäcket. bifogar en liten video på hur arbetet har löpt fram till nu. Fortsättning följer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.