Lite halvflyt.

posted in: Båtar | 0
Klicka för större bild.
Klicka för större bild.

Ja. Båten står på land och den flyter inte riktigt än, men i dag har jag gjort slutjobbet på en sprillans ny trappa ner till badbryggan på båten. Den är tillverkad av Kristinehamns gamla badhus dörrposter i äkta numera förbjuden Teak som är minst 100 år gammal. Jag hade turen att få dessa dörrposter när man rev badhuset. Det var 32 tycken,  alla i homogen teak som hamnade i mitt förråd. En liten guldgruva om man säger så. Nästa Teakjobb jobb blir att fräsa en ny namnskylt med inskriptionen ”Shangri La” och den kommer jag att tillverka av samma teak som trappan. Sedan är det dags att skrubba av och måla botten men tjärepoxi. Skrovsidorna är nylackade, överbyggnaden får vänta med lack tills efter sjösättning. Att rubriken är ”Lite halvflyt” är ju inte att båten är på väg i sjön, utan att det är så störtskönt varmt så att svetten sprutar så man liksom flyter omkring i sin fotsvett när man jobbar. Siktar på att det blir sjösättning i år i alla fall. Tar inte Coronan ut sitt trumfkort så skall det nog gå bra. Nu är klockan drygt åtta på lördagskvällen så nu får det vara nog jobbat för i dag. Nu går jag på vindunken. Ha de gött.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.