Beslutet är fattat. No Return.

posted in: Det nya landet | 0

Ja, så blev det så till sist. Jag drar.Jag har efter mycket funderande äntligen kommit fram till att nu är det dags att emigrera. Det tog mig en hel förbannad vit månad att bli säker på mitt beslut och med vit menar jag inte snö. Många människor fattar stora beslut i fyllan och villan, så jag tänkte inte gå på den lätta. Efter mycket nyktert övervägande så har jag kommit fram till att inte ta en vinter till i mitt liv. Från och med nu gäller sol och värme bland mina många vänner i Västindien. Hur detta skall gå till har jag inte riktigt klart för mig för stunden, men det kommer att klarna med tiden. Ett par månader ger jag mig för att ställa om mitt liv till en annan värld.

Jag skapade denna blogg för några år sedan och döpte den till emigranten just för att jag då tänkte berätta om min emigration. Jag ägnade då fyra månader i Dominikanska Republiken för att se om det kunde vara ett bra ställe att emigrera till. Trots att jag hade bra kontakter och kände landet väl så kändes det inte helt säkert ekonomiskt. Nu har jag emellertid konstaterat att sämre än här i Sverige kan det det inte bli och utan att gå in på politik så kommer det bara att bli ännu värre här. Tack för mig leverpastej.

Ja, vad är då planen? Jo först av allt så har jag då tänkt att ta mig till DR. och tillbringa 3  månader för  att se till att ha någonstans att bo, där  jag har en del förslag från goda vänner som är till mycket god hjälp. När detta är gjort så återvänder jag till Sverige och rensar bort alla mina kedjor för att sedan omgående återvänd till mitt nya hemland.

Det finns många problem som måste lösa innan detta kan genomföras. När jag första gången levde i DR så var jag där tre år för länge utan giltig visa. Jag fick gå böta 35 spänn när jag lämnade landet. Nu är det inte lika lätt längre. Jag var där för 2 år sedan och stannade 4 månader och det kostade mig 800 kr. Skulle jag sökt visa för de 4 månaderna så hade det kostat mer och varit mycket krångligare, så det var en bra metod då.

På grund av EU:s jävla flyktingpolitik så har man nu skärpt reglerna ytterligare i DR. Man kan fortfarande stanna för länge och böta sig ut, men jag har inte fått något svar på om det kan försvåra nästa gång man vill resa in. Jag vill ju inte äventyra min möjlighet att få visa en längre tid genom att böta mig ut när jag reser till Sverige för att avsluta mitt konto här.. Så detta mina vänner kommer att bli en följetong som är klart större än mina Göta kanal äventyr så håll ögonen öppna, detta kan gå precis hur som helst. Jag kommer från och med nu att leva efter devisen :

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.