Katastrofbröd.

posted in: Recept | 0

Ja, det låter kanske lite allvarligare än det är, men häromkvällen så blev jag sugen på något gott bröd till kvällsTeet, men brödlådan stod ekande tom. En snabb koll på vad jag hade i skåpen visade att jag hade både vete och rågmjöl, lite yoghurt, en påse brödkryddor, smör och bakpulver. Det skulle väl kunna bli något ätbart. Lite googlande gav mig ett recept från tidningen Hembakat, som såg passande ut.

2 ½ dl vetemjöl
2 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
2 dl filmjölk eller naturell yoghurt

Eftersom det bara var för mig själv så halverade jag mängderna, jag lade även till en liten snutt med brödkryddor. Så nu var det bara att sätta igång.

Klicka för större bild.

Först blandade jag mjöl, brödkryddor, bakpulver och salt ordentligt, efter det så tillsatte jag det rumsvarma smöret, finfördelade och blandade det väl med mina fingrar. Till sist så blandades Yoghurten ner och allt arbetades ihop till en smidig degklump som jag sedan delade i 6 lika delar. Dessa kavlades ut till tunna skivor av lagom storlek att passa i min lilla stekpanna.

Klicka för större bild.
De gräddades sedan i stekpannan en i taget någon minut, utan fett tills de blev brunt fläckiga på varje sida. Jag avnjöt dem sedan med smör medan de var varma och det passade perfekt till mitt Te.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.