Woodoo fungerar det?

posted in: Mina Äventyr | 0

Javisst funkar det. Jag har nämligen själv testat det med framgång. Ja inte så att jag satt och körde in nålar i munnen på en docka som liknande Löfven och hoppades han skulle få tandvärk eller så. Nej, denna Woodoo gjorde större nytta än så, en statsministers tandvärk är inte min huvudvärk. Detta hände under den tid jag bodde i Dominikanska Republiken.

Hotel El Paraiso.
Klicka för större bild.

Det var på det viset att jag hjälpte en kompis där med att sköta ett hotell (El Paraiso) eftersom han hade många andra projekt att ta hand om. Hotellet hade inte mer än 4 uthyrningsrum så den största delen av inkomsterna kom från de två barerna som fanns i anslutning till hotellet. Där anordnades även dans och olika tävlingar på en liten scen så det var alltid högt i tak alla kvällar till sena natten och pengarna rullade in.

Hotellets barer var ett populärt tillhåll för de ”glada flickorna” på orten och detta medförde att stället blev mycket populärt bland dollarturisterna, ölen och Cuba libren flödade i struparna. Det hände till och med att jag fick ta en motoconcho mitt i natten till någon konkurrent och inhandla fler lådor med den ädla drycken eftersom vår kyl sinade.

Boca Chica Beach Woodoo.
Klicka för större bild.

Nåväl, allt var frid och fröjd ända tills en speciell dag. Nämligen den dagen när vår närmaste granne, ett litet diskotek fick ny ägare och nytt liv. Nyhetens behag lockade då våra turistmagneter, (dom glada flickorna), till sig och vi blev utan kunder över en natt. Paniken stod för dörren. Vad göra? Efter att vi slagit våra huvuden ihop så föddes iden om att få dit en person som behärskade Woodoo mörka krafter. Ja, det behövde ju inte vara en expert på saken, huvudsaken var ju att ”dom glada flickorna” trodde att så var fallet.

Sagt och gjort, vi informerade hotellets anställda att vi skulle göra en resa till Santo Domingo för att leta upp en Woodoo-expert från Haiti som kunde utföra en förbannelse över vår konkurrents diskotek. För de som inte vet, så ligger ju Woodoo´s vagga Haiti, på samma ö som Dominikanska Republiken.

Min vän kände en lämplig person som var villig att åta sig detta. Vi återvänder till hotellet på eftermiddagen med nödvändig rekvisita och startar en seans på beachen utanför diskoteket.

Klicka för större bild.

Det var eld, trummor, risruskor, rökelse och förbannelser på beachen utanför hotellet till sena natten och nyfikna frågade vad som var på gång. Ryktet spred sig med ilfart i hela Boca Chica och det nya diskoteket tömdes snabbt på folk. Följande kväll var ordningen återställd och det skulle dröja länge innan våra konkurrenter kom på fötter igen efter detta spektakel. Våra två barer fylldes åter av glada flickor och turister med feta plånböcker. Pengarna strömmade åter in och alla var glada.

Så se upp, alla ni som tvivlar på mörkrets krafter. Woodoo är ett mycket kraftfullt verktyg, bara man vet hur man skall hantera det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.