Den arge pensionisten.

posted in: Samhälle | 0

Ja det heter visst pensionist i Norge, fast jag vet inte riktigt hur det hör hemma här, skit idet.

Det här skall handla om oss arga pensionärer i Sveriga. Inte för att jag tänker göra mig till talrör för alla pensionärer men en hel del av er,är säkert lika förbannade som jag. Det finns ju så oändligt många saker att bli förbannad på som pensionär så det går inte riktigt att ta allt på en gång, jag får helt enkelt ta en sak i taget så ni hänger med.

friTandvård

Så nu har jag gått och vart förbannad en längre tid på att det är så jävla dyrt att gå till tandläkaren, om man nu ens kan gå dit nu för tiden, jag har inte testat på många år men jag har ju hört att vissa nysvenskar har jävligt dåliga tänder bland all annat som dom har dåligt med och det har ju tagit kål på hela planeringen för dom närmsta 20 åren framöver. Det är ju i och för sig inte så jävla konstigt eftersom dom nyimporterade utan att ens behöva legitimera sig bara behöver betala 50 spänn för samma behandling som kostar mig ett par tusen spänn.

 

Skit samma. Jag har gått och haft tandvärk i en framtand i flera månader och nu skall tandfaan bort, utan någon jävla tandläkarhjälp. Jag menar, hur svårt kan det va att rycka ut en gammal väl använd och förbrukad tandjävel ur käften med ett lämpligt verktyg. Som bedövningsmedel tänkte jag göra som dom gjorde förr i tiden. Bli aspackad. Visserligen är brännvin dyrare i dag än på den gamla husbehovsbränningstiden när man gjorde brännvin i varenda stuga av överbliven potatis. Men va faan. för tvåtusen spänn får man mycket brännvin.

 

tandVerktyg

Som sagt, här framför mig har jag ett urval av tänkbara verktyg. får försöka att testa lite först så jag hittar det bästa alternativet. Sen kommer ju nästa fundering. Så vitt jag minns så fick man alltid en liten vad faan det nu hette att bita ihop om för att stoppa blödningen efter själva ingreppet. Vet inte vad det var men lite oanvänt skithuspapper borde göra susen. Så nu kör vi.

Ring nu inte efter brandkåren i fall jag blir för högljudd. Jag vet ju inte säkert hur mycket bedövning som behövs. Jag måste ju vara lite skärpt också så att jag kan hantera själva tångjäveln. Så fort jag återfått talförmågan skall jag beskriva hur skönt det var att blåsa tandvården på några tusingar.

 

money-Tänder

Nu är jag talför igen men tack vare den massiva “alkohol” bedövningen så glömde jag att trycka på inspelningsknappen på videokameran, allt gick så jävla fort. Men det gick bra. Jag lever och har en tand mindre att ha ont I. Så ett litet tips på ålderns höst. Gör det själv! Det blir billgare och det gäller I princip allt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.