Resfeber.

posted in: Det nya landet | 0

Tiden har galopperat snabbt och i dag kom jag på att jag ju skall åka redan nästa vecka och det gjorde mig nervös. Det är lite oroligt att IS läst sig hur man får ombord sprängämnen på flygplan, får hoppas att det beror på Egyptens sämre säkerhet på flygplatserna. Jag reser ju med Air France och Frankrike är väl inte särskilt populär i dessa kretsar.

Nog om detta. Jag har nu fått ett litet hum om vad själva boendet kommer att kosta. Tack vare en mycket god vän i RD så har jag fått tjing på ett litet rum i en tvårumslägenehet. Det kostar 5000 peso (ca 1000 kr) /månad och det är ju överkomligt. Rummet är litet med endast en enkelbädd men vad mer behövs för att sova. När det gäller mat så verkar det gå alldeles utmärkt att klara sig med en hundring per dag. Så mat och bostad skulle hamna på runt 4000 kronor/mån,

Ett större problem är sjukförsäkringsbiten, den är inte helt löst ännu. Jag är fullt sjukförsäkrad via hemförsäkringen (48 kr/mån) men den gäller ju bara i 45 dagar och jag skall vara borta i 4 månader. Visst det går att förlänga sjukförsäkringen om man betalar extra. Förra gången jag var där kostade det några hundringar per månad vill jag minnas men det var 8 år sedan och jag var inte pensionär då. Nu fick jag ett pris av IF på 7500 kr för ytterligare 2.5 månaders försäkring. Det är en liten nätt höjning som jag inte har råd att ta. Det kostar att bli gammal.

Jag har nu kommit i kontakt med ett försäkringsbolag i RD och undersökning pågår om det går att få en sjukförsäkring i RD som är där på turistvisum. Det är inte klart ännu och jag misstänker att jag får rota lite mer i detta när jag kommer på plats. I värsta fall kan det bli så att jag kommer att sakna sjukförsäkring de sista 2.5 månaderna och det känns inte riktigt bra. Man skulle kanske söka asyl istället och hoppas på långa handläggningstider. Lovar att uppdatera denna kategori lite oftare nu när det börjar bli skarpt läge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.