Elektronikprylarna på plats igen.

posted in: Elektronikhörnan | 1

sorteringSå där ja. Nu har jag äntligen sorterat in och omregistrerat samtliga elektronikpryttlar som blev bostadslösa häromdagen när jag råkade sparka sönder det lådrack dom bodde i. Det var elektronik av många olika typer såsom mikrodatorkretsar, kondensatorer, motstånd, dioder transistorer m.m.

Där fanns väldigt många transistorer (små svarta jävlar som är svåra att se skillnad på) men som alla har sin typbeteckning påstämplat och som man kan läsa under förstoringsglas, samma sak med kondensatorerna, men dom ser lite mer olika ut så de är lättare att känna igen och registrera.

Sedan har vi de värsta, nämligen resistorerna, det är små och till formen exakt likadana små pryttlar som gör motstånd. Det enda som skiljer de olika individerna åt är att de är färgmärkta med en kombination av 4-6 olika färger. För att skilja dem åt behöver man en färgtolk, om man som jag, inte kommer ihåg de olika färgvärdena.

ResTransCond-1

Som jag skrev i en tidigare blogg så var alla komponenter samlade i 4 st lådrack. När jag snubblade och råkade sparka till ett av dom så var det bara 3 st kvar. Så vad jag sysslat med i ett antal timmar är att få in samtliga komponenter som nu flytt från sina trasiga boxar och hamnat över hela golvet, i lediga utrymmen  i de 3 återstående lådracken.

Alla komponenter är registrerade i en databas, så när jag nu inhyser de hemlösa komponenterna i sina nya boxar så måste de ju registreras om till sina nya adresser. Mina funderingar var ju om jag skulle registrera dem permanent eller bara tillfälligt på de nya adresserna. Om jag någon gång köper ett nytt lådrack så är det ju enklare om jag har kvar de gamla adresserna när de skall flytta tillbaka.

Jag bestämde mig till sist för att inte krångla med någon tillfällig registrering eftersom de verkade få bra plats i de övriga lådorna, så de har nu blivit registrerade permanent i de nya lådracken

lådrack3.

Problem kan ju naturligtvis uppkomma om det väller in fler komponenter från t.ex. Kina (ebay), det finns just inget utrymme kvar för fler komponenter. De nyanlända får väl lagras provisoriskt i någon kartong tills ledigt utrymme uppstår på grund av naturlig förbrukning av komponenter vid olika byggprojekt. Eller så får jag helt enkelt sluta att ta hem prylar för att lägga på lager och bara köpa hem efter behov. Nu är det i alla fall lugnt för tillfället. Adjö.

  1. Melba91

    Reading your site is big pleasure for me, it deserves to go
    viral, you need some initial traffic only. If you want to know how
    to get it search for: blackhatworren’s strategies

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.