Ingen stor katastrof men…

posted in: Blandade händelser | 0

Okej, då. Detta med att skriva på Engelska kanske var överoptimistiskt. Ni som vill läsa på andra språk får väl översätta med Google. Klicka bara längst upp på språkrutan och välj språk. Det tar för lång tid att få ur sig orden på Engelska. Man hinner liksom glömma vad man tänkte skriva, medan man skriver så att säga.

I dag har det varit en lugn ock fin Söndag. Inga stora händelser har ägt rum, men en mindre katastrof kan jag förmedla. Jag har ett stort antal elektronikkomponenter som fram till nu har varit inhysta i fyra stycken rack innehållande många små plastlådor.

DSC_0425

Dessa rack har jag länge tänkt hänga upp på någon lämplig plats, men de har liksom bra flyttats runt på golvet, hit och dit. Ingen ordning här alltså. Nu är det bara tre sådana fack, inte för att jag haft en strykande åtgång på pryttlar, nej det är värre än så.

Så hände det som inte fick hända, jag snubblade på en skarvsladd och tappade balansen, sparkar därvid till ett av racken med en kraft som skulle göra en straffläggare i fotboll div.1  grön av avund. Så där gick en stortå (barfota) åt he..te och samtliga elektroniklådor flyger iväg ut ur racket lika fort som brevduvor drar iväg när man öppnar buren.

Dom tömmer därmed ut sitt innehåll bestående av hundratals elektronikprylar över hela rummet både högt och lågt. Nu har jag ett drygt jobb att försöka bereda plats åt alla dessa hemlösa komponenter i de 3 återstående ej söndersparkade lådracken.

eletronikpryttlar

Kanske borde gå en kurs hos imigrationen i Sverige, dom är ju duktiga på att packa in obegränsat med behövare där de egentligen inte får plats. Det största arbetet kommer att bli att omregistrera alla komponenter till sina nya dresser i min databas. Där kanske man kan lära något av folkbokföringen.

En annan sak jag funderat på är om jag i framtiden skall köpa ett nytt rack i stället för det söndersparkade och lägga tillbaka de nyligen omflyttade komponenterna. Hur gör jag då med omregistreringen av komponenter. Skall jag registrera dom som tillfälliga i sina nya lådor eller skall de få permanenta adresser.

Registrerar jag dem som tillfälliga i sina nya lådor så blir det ju lättare att flytta tillbaks dom den dag jag eventuellt köper ett nytt rack. Jag har ju då deras gamla lådadress kvar i databasen. Ja som ni förstår. jag har mycket att fundera över. Kanske jag samlat på mig alldeles för mycket komponenter, borde tänkt på det tidigare.Många SD (Som såg Det) varnade mig för att samla på mig för mycket, men jag lyssnade förstås inte. Tänkte börja sortera pryttlarna nu, men jag skall upp med tuppen i morgon så det blir godnatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.