Dåligt med färg.

posted in: Blandade händelser | 0

Ny är hösthelvetet här. Ja, ursäkta ordvalet, men hösten är inte min vän. Den är alltid fel på något vis, det är inte kallt nog för långkalsonger och inte blött nog för regnställ, bara lite fuktigt, rått och disigt. Det är inte några färger kvar i naturen bara en spretig lövlös skog med en gammal tall här och där. Jag vill skriva något i min blogg men jag hittar inga färger. dom är lika slut i min fantasi som utanför i grådasket.

Nu skriver jag ju visserligen på min laptop och kan ju naturligtvis skriva i vilka färger jag vill, men det är inte de färger jag tänker på. Jag skall ge ett exempel på hur jag menar. Tänk er att jag skall beskriva hur en resa går fel.

Jag skriver det först i svartvitt nedan :

Min vän skulle skjutsa mig till en bekant uppe i bergen. Den smala vägen hade rasat så vi fick ta en omväg.

Sedan skriver jag samma sak, fast i färg :

Ett par hundra meter efter pinnen med varningen hade naturen nämligen bestämt sig för att här ska folk faán i mig inte köra bil eller ens promenera. Vägen hade nämligen försvunnit ner i dalen där den nu vilade i frid som ett jättestort stenröse. Det hade till och med hunnit växa en och annan blomma i röset så det var nog inte igår som den vägen försvann.

Eller ta den här skrivet i svartvitt:

När vi skulle tillbaka ner från berget så hade vi problem med bromsarna, men efter ett tag så var vi helskinnat nere.

Här skrivet med lite färg :

Vi kom så klart ner helskinnade från berget efter att i stort sett ha tömt alla öltunnans resurser och pinkat litervis med kylmedel på bromsarna. Vi var på grund av all öl ett ganska glatt gäng som gav oss ut på ,motorvägen i skymningen med Toyotans front riktad mot våra hemtrakter på en av de mest olycksdrabbade vägar i världen.

De som känner igen texten vet att den kommer från min blogg i avsnittet Cordillera Central  Ni som inte känner igen texten kan ju klicka på den blå länken. När jag skrev den berättelsen så hade jag nog kolkat i mig några flaskor vin under tiden, så det är mycket färgblandningar där, men berättelsen är icke mindre sann för det

Ja, vad skall man kunna vädra för funderingar en gråkall kväll som denna helt utan destillerade drycker dessutom. Javisst ja, det här med avsaknad av destillerade drycker har ju sin lilla förklaring Det är ju så att jag bor i min båt och det börjar bli lite kallt om nätterna. Jag brukar försöka hålla runt 8-10 grader på natten för att slippa bränna för mycket dieselolja.

Alkoholtillgången löser jag med att på traditionellt värmländsk vis ha tillgång till en destillerad dryck i en 5 liters plastdunk. I går  hade jag ca en liter kvar av den koncentrerade drycken i dunken men i dag är den inte tillgänglig men ändå är jag inte bakfull. Jag kommer snart till orsaken.

I alla fall, när man uppnått mogen ålder som jag ju anser att jag har, så blir man pissnödig ett flertal gånger på natten. Att då stiga upp och ta sig till toaletten i 8 graders värme känns sådär, så jag har löst det med en potta fast en modern sådan, ja det är egentligen en helt vanlig 5 liters plastdunk som jag har tillgänglig på golvet bredvid sängen. Förresten, när vi ändå är inne på det där med att saker blir annorlunda när man blir riktigt vuxen som jag, så har jag hört att det enda som växer på kroppen är öronen och skinnbehållaren som tidigare brukade innehåller DNA till halva nästkommande generation.

Numera är det väl mest tomrum där. Fast jag tycker mig inte ha märkt någon sådan tillväxt ännu, jag har väl inte riktigt uppnått övermogen ålder ännu. Det är ju i alla fall ganska intressant att det som inte längre behövs när man blir gammal och skröpplig det fortsätter att växa. Några mer arvingar lär man ju inte generera och vad öronen beträffar så hör man ju bara sämre och sämre fast de blir större och större. Naturen är bra konstig.

Klicka för större bild.

Ja just det, det var detta med den  alkoholhaltiga drycken. Jo, jag tycker det är gött med en liten snaps innan jag skall sova så jag hade  hällt upp en lagom sängfösare från min 5 liters plastdunk, dunken placerade jag sedan på golvet. Sedan blev det natt, efter några timmar blev det dags att tömma blåsan i nattens kalla mörka tystnad. Nu har säker alla förstått varför jag inte får någon sängfösare denna kväll och inte i morgon heller.

 

 

Om inte pengen ramlar ned. Tänk kolmörker och 2 st likadana plastdunkar med väldigt olika innehåll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.